Spreekangst coaching
Persoonlijke begeleiding bij omgang met spreekangst
Coaching
Spreekangst coaching

Zie je huizenhoog op tegen presentaties, gaat je hart als een razende tekeer tijdens 'het rondje' bij vergaderingen of raak je buiten adem als je de volle aandacht op jou gevestigd is?

We helpen je graag angst te doorbreken en effectief om te gaan met zenuwen en stress rondom spreken in het openbaar.

Spanning en angst voor spreken in het openbaar is een zeer veel voorkomende klacht, die groot leed veroorzaakt in de voorbereiding en tijdens de presentatie. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen. Door een combinatie van oefeningen en werken aan de juiste mindset kun je zelfvertrouwen opbouwen om comfortabel voor een groep te staan.

Lichaamsbewustzijn is daarbij essentieel. Daarom zul je met de coach verschillende meditatie, stem- en ademhalingsoefeningen doen. We bekijken of er belemmerende overtuigingen zijn rond spreken in het openbaar, die vervangen kunnen worden door helpende gedachten. Daarnaast onderzoeken we welke coping mechanismen (patronen) je onbewust inzet, en hoe deze je spanning of angsten versterken. Je leert hoe je met je patronen en zenuwen kunt omgaan, zodat je werkelijk verbinding maakt met jezelf en je toehoorders.

De aanpak van spanning rond spreken in het openbaar is altijd maatwerk; we putten uit een palet aan methoden die we gericht inzetten. Daarom beginnen we het traject altijd met het inventariseren van de achtergrond, specifieke wensen en vragen. De inhoud van de verdere coaching sessies stemmen we hierop af.

Handig om te weten
  • Aantal sessie van 2,5 uur in overleg.
  • Voertaal NL of ENG.
  • Bij ons aan de Nieuwe Herengracht of op locatie.
  • Prijzen op aanvraag.

Heb je een vraag of wil je overleggen? We denken graag mee!

Neem contact met ons op
Wat het je oplevert

We werken onder andere aan:

  • Wat het sociale proces van een speech is, en wat er gebeurt met ons brein.
  • Bewustwording van gedachten en gevoelens, hoe kun je negatieve gevoelens anders ervaren en er anders mee omgaan.
  • Meditatie en ademhalingsoefeningen, lokaliseren en neutraliseren van spanning.
  • Onderzoeken van belemmerende overtuigingen en vinden van helpende gedachten.
  • Bewustwording van patronen, en hoe je effectievere strategieën in kunt zetten.
Neem contact met ons op
Ilse Michiels
Partner Marketing Manager - Bol.com

“Het ging super. Ik vond het ook gewoonweg leuk om doen. Super dank voor je hulp, ik heb er heel wat van bijgeleerd en het maakte dat ik vol vertrouwen het moment tegemoet ging en er ook gewoon plezier aan beleefd heb. En de reacties waren ook heel goed. Nogmaals ontzettend dank!”

Duncan Stutterheim
Ondernemer en oprichter ID&T

“Nu realiseer ik me hoe belangrijk voorbereiding is. Ik zou niet meer zonder kunnen.”

Martijn Boerma
CEO - Rhosonics Analytical B.V.

“Mijn collega's en ik hadden ons verhaal helemaal omgegooid naar aanleiding van onze training, en ik moet zeggen dat het verschil enorm was! Weinig tekst, ondersteunend beeldmateriaal en veel meer interactie met het publiek. Super leuk om te zien!”

Marisa Hut
Senior manager VAT & Customs - Baker Tilly

“Gisteren hebben wij de pitches gehad van de eerste acht groepen. Deze waren stuk voor stuk geweldig en er zitten een aantal natuurtalenten bij! We zagen direct wat de training heeft gedaan, goede opbouw, goed in beeld, briljante voorbeelden, afbeeldingen / woorden liet men zien op papier, goede verhalen, stuk voor stuk waren ze heel leuk en goed. Men heeft door de training ook het vertrouwen gekregen om de pitch te houden, dit kwam heel duidelijk naar voren. Wij hebben trots zitten kijken naar iedere pitch!”


Jimmy Nelson
Creative Director/Photographer - Jimmy Nelson Studio

“Speak to Inspire helped me to craft a gripping story and bring it with passion.”


Senior Digital Consultant - Valtech

“De training was super goed! Ik heb er al een aantal over dit onderwerp bijgewoond bij eerdere werkgevers en deze stak er echt met kop en schouders bovenuit. Goede trainer en balans tussen theorie en praktijk/concrete tips. Het niveau qua ervaring verschilde onder de aanwezigen en ondanks dat denk ik dat iedereen hier wel wat uit gehaald heeft. Een hele dag training is altijd lastig om leuk/engaged te houden maar dat deed de trainer erg goed.” 

Lillian Bennink
Associate adviseur - IvCB

Verrassende training, bijzondere combinatie en waardevolle tips!

Asja Roelofs
Regiomanager - Olympia

"Ik heb net al het geleerde geprobeerd toe te passen bij een klantpresentatie. De collega die aansloot, was helemaal onder de indruk. Die belde mij op om te vertellen dat hij het een supergave presentatie vond. Klant bleef geboeid en hebben wij kunnen overtuigen van de kernboodschap en concrete afspraken gemaakt om verder mee aan de slag te gaan."


Martijn van Weede
Sales & Marketing manager - Dearbytes

Geweldig leuke dag gehad. Door korte oefeningen leer je erg veel over je eigen houding tijdens presentaties en hoe je bij anderen overkomt. Resultaat is dat we ons bewuster zijn van onze eigen non-verbale signalen, dat we beter voorbereid presenteren en ook meer zelfvertrouwen hebben om het vooral te doen en te durven.


Tjebbe Hoogcarspel
Business Controller - Global media

“De coaching heeft me heel veel gedaan. Ik heb dit echt als ontzettend leuk, leerzaam en inspirerend ervaren! De samenwerking met Huib was meer dan top en hier echt veel aan gehad en ook zeker plezier aan beleefd. De perfecte keuze dus voor mij.”

Vivienne van Eijkelenborg
CEO - Difrax

“Nu weet ik hoe je de boodschap nog krachtiger kunt overbrengen door je verhaal echt persoonlijk te maken.”

Digital Marketing Consultant - Valtech

“The training last week was really nice. I feel like the size of the group was perfect. The coach was really engaging and pushed people out of their comfort zones which was good. Overall, it was also a really nice team building experience.”


Vanessa Henneman
Oprichter en Talent Manager - Henneman Agency

“Leuk en heel leerzaam om te werken aan je verhaal én je presentatie. Kan het van harte aanbevelen.”


Martijn Boerma
CEO - Rhosonics Analytical B.V.

“Emilie en Maurits hebben het naar mijn idee uitstekend gedaan- iedereen heeft op zijn of haar niveau grote stappen kunnen zetten in het verbeteren van presentatie-skills en/of de opbouw van een verhaal. Ik ben er zelf ook erg over te spreken! Dus wat mij betreft zijn de verwachtingen zeker ingelost!”


Mikkel Hofstee
CEO - Lifeguard

“Een aanrader voor iedereen die wel eens in het openbaar moet spreken.”

Menno Nuijten
Associate - Logex

“Bedankt voor de drie leuke, inspirerende en interessante sessies met de groep! Ik heb er veel van opgestoken en neem dit zeker mee in mijn toekomstige werk.”


Charles Pallandt
Head of Sales UK - Incision

“De speechworkshop wat een groot succes. Learning by doing en erg vermakelijk.”


Saskia Portegies
Trainer/coach/docent - Energize your life

“Bij de training Inspirerend Presenteren gaat het over zoveel meer dan alleen de inhoud van je verhaal: je lichaamshouding, de manier waarop je contact maakt, je vermogen om bij jezelf te blijven onder druk, je ademhaling, je kwelgeesten, je mindset... Werkelijk alles komt voorbij! Heel waardevol als je krachtig en vanuit rust je verhaal wil leren vertellen. Alice en Rutger, dank jullie wel! Jullie zijn toppers!”


Director Commercial Strategy - Valtech

“Ik vond het een prima training, waarvan ik veel opgestoken heb. Goede opbouw, goede interactie, goede oefeningen en een goede coach.”


Liesbeth Zegveld
Advocaat - Prakken d’Oliveira

“Door de coachings heb ik een inspirerend verhaal kunnen vertellen wat echt aankomt.”


Gus Neleman
Managing Director - Kip Holding GmbH & Co.

“Speak to Inspire multiplies your talent.”

Rudolf van Olden
Medisch directeur - GlaxoSmithKline

“Met Speak to Inspire krijg ik inspiratie om te spreken!”

Edith Bosch
Oud-judoka

“Houdt het scherp, licht en leerzaam.”

Marisa Garau
Schrijfster

“Ik kan nu al zeggen dat Speech in A Day voor mij A Life Defining Day is geworden.”

Don Ritzen
Oprichter Rockstart

“The session enabled me to speak more powerfully on stage, and use my voice and body.”

Wouter Ligtenberg
Senior Engineering Manager - ING Bank

“Super bedankt voor alle hulp bij de presentatie. Ik spreek al jaren op evenementen en had nooit gedacht dat er nog zoveel meer achter zat waar ik aan kon denken en wat ik kon verbeteren. Het heeft geleid tot een super presentatie die de mensen bereikt heeft.”

René Vermeulen
Relatiemanager Strategie en Omgeving - RDW

“De stemcoaching was geweldig! Aangeleerde technieken zijn blijvend bruikbaar. De veilige leeromgeving maakte de coaching tot een topproduct.”