10 jaar Speak event in de Kleine Komedie!

lamp

"Een 10 voor jullie 10-jarig jubileum feest. Wat was het gaaf, inspirerend, geestig, leerzaam én ook nog gezellig. Je zou denken, makkelijk want dat is de samenvatting van wat Speak is, maar grote bewondering hoe jullie dit hebben neergezet"

lamp

"Van harte met jullie 10-jarig bestaan en wat was het een fantastische en inspirende middag. Wat een feestje dat ik er bij mocht zijn. Dank!"

lamp

"Ik heb er een nachtje over moeten slapen om op welke wijze de beleving uit te drukken: Geweldig! De sfeer, de opzet, de presentaties en ga maar door. Het is duidelijk waarom jullie na 10 jaar zo succesvol zijn. "

lamp

"Het was als publiek een feest om bij te wonen. De sprekers hebben allen een eigen verhaal dat inspireerde en prikkelde. De trainers gaven een mooie context aan het verhaal. En het event zelf was super strak georganiseerd. Heel veel dank!"

Wat was het een geweldige dag!

Vrijdag 23 juni 2023 vierden we ons 10-jarig bestaan met een eigen sprekersevent in De Kleine Komedie. Samen met 400 gasten genoten we van 5 prachtige verhalen van sprekers die we de afgelopen jaren mochten begeleiden. Kim Lammers, Peter Joosten, Wanda de Kanter, Jeroen van der Most en Jimmy Nelson brachten het publiek het hele emotionele spectrum: van euforie naar verwondering, via woede en verbijstering naar angst en vertedering.

Onze Speak to Inspire coaches lichtten een tipje van de presentatietechnieken op die in deze talks verwerkt zaten. De Speld live zorgde voor de perfecte comic relief. En onze eigen Rutger Mollee bracht als dagvoorzitter dit alles en het publiek met een lach en een traan bij elkaar.

Zo werd het een middag vol spanning en inspiratie. Mogen we dat zeggen? Ja, dat mogen we zeggen. Want we zijn overspoeld met enthousiaste reacties van onze gasten. Oftewel, dit was een episch feest!

Was je erbij en wil je nog even nagenieten? Of was je helaas verhinderd en ben je benieuwd wat je gemist hebt? We presenteren hier een nabeschouwing, inclusief foto's en aftermovie.

Fotoalbum en aftermovie

Veel dank aan Bob Bronshoff voor de mooie foto's en aan EMG Netherlands voor de video-opnames en montage.

Neem hieronder een kijkje!

Lees hier alles over de verhalen van onze 5 topsprekers. 

Kim Lammers

Als oud-tophockeyster weet Kim Lammers als geen ander hoe je een aftrap moet doen. Een no brainer dus om met haar talk te openen. Als je Kim hoort spreken, krijg je zelf zin om te gaan hockeyen, ook al hou je er niet van:-). Haar enthousiasme en wilskracht doen je op het puntje van je stoel zitten. 

Kim stond bekend om haar neusje voor de goal en enorme gedrevenheid. Toch ging haar carrière niet vanzelf. Ook al had ze het talent en de inzet, soms werd ze ingehaald door blessures, haar eigen onzekerheid en coaches die niet voor haar kozen. Maar door de tegenslagen in te zetten als motivatie en motor om anders te gaan nadenken en samenwerken, werd ze uiteindelijk een vaste waarde in Oranje en een vaste waarde voor zichzelf!

Wij als publiek kunnen alleen maar meeschrijven en notities maken, want wat werkt beter dan sport als metafoor voor het leven?!

Kim Lammers als spreker voor je eigen event?

Kijk hier voor meer informatie over Kim

Peter Joosten

Futurist Peter Joosten vertelde in zijn energieke speech over toekomstgerichte organisaties. Op de middelbare school speelde hij het spel Command and Conquer: Red Alert. Recent ontdekte hij de overlap van dat spel met zijn werk als toekomstonderzoeker. Het blijkt namelijk dat spelletjes een lange geschiedenis hebben in militaire organisaties, denk aan Risk of Stratego. Het leger realiseert zich dat deze spellen de officieren trainen in nieuwe scenario's en situaties. Ook voor bedrijven loont het om toekomstgericht te zijn. Onderzoekers tonen aan dat deze organisaties meer winstgevend zijn en sneller groeien. Daarbij betrok Peter het ook op zichzelf: hoe bestendig is het vak van spreker met alle technologische ontwikkelingen? Ten slotte deelde hij nog 3 concrete tips met het publiek waarmee zij meer toekomstgericht worden.

Peter Joosten als spreker voor je eigen event?

Kijk hier voor meer informatie over Peter

Wanda de Kanter

Als longarts zag Wanda de Kanter de verwoesting die roken veroorzaakt. Steeds meer kreeg ze de koele killer in het vizier die daarachter schuilgaat. De tabaksindustrie met haar list, bedrog, verstikkende cynisme en uiterst geraffineerde manieren om invloed te blijven uitoefenen op politiek en beleid. Wanda kwam, zag en gaat al jaren de strijd aan. Ze zei haar baan als longarts op om zich fulltime te richten op het blootleggen van de tactieken en het aanspannen van rechtszaken.

In haar talk gaf ze een inkijkje in het big tobacco playbook, droeg ze een concrete oplossing aan om de wandaden te stoppen en nodigde ze de zaal daar en toen uit hun steentje bij te dragen door het burgerinitiatief 'Nicotinee' te tekenen. Voor meer informatie en voor het tekenen van dit initiatief, klik hier. Laten we hopen dat ze met haar strijd de tabaksindustrie voorgoed in de as weet te leggen.

Wil je in contact komen met Wanda de Kanter of meer informatie over haar werk?

Kijk hier voor meer informatie

Jeroen van der Most

Artificial intelligence (AI) kunstenaar Jeroen van der Most nam ons mee naar die ene morgen, waar hij tot zijn verbazing op een Saoedische website leest dat iemand voor 3,2 miljoen dollar een schilderij van hem heeft gekocht. Hoewel het schilderij lijkt op een kustwerk dat hij lang geleden gemaakt heeft, het is niet van zijn hand...

Jeroen volgde het spoor van de Diriyah Star Night en nam ons mee op zijn duizend-en-één-nacht avontuur in de zinderende hitte van de woestijn van Saoedi-Arabië. Zijn zoektocht leert hem dat het schilderij gekocht is door een Saoedische prinses en brengt hem uiteindelijk zelfs tot bij het schilderij. Eenmaal daar krijgt hij het voor elkaar het schilderij te mogen signeren, waardoor hij alsnog de rechten krijgt. 

Zijn verhaal is een kunstwerk op zich en geeft inzicht in concepten als echt, nep en eigendom. En kan als metafoor dienen voor de huidige tijd, waarin AI en ons idee van realiteit steeds meer verweven raken. 

Jeroen van der Most als spreker voor je eigen event?

Kijk hier voor meer informatie over Jeroen

Jimmy Nelson

Fotograaf Jimmy Nelson vertelde in zijn afsluitende optreden over zijn persoonlijke reis. Om de trauma’s in zijn jeugd te verwerken zwierf hij over de hele wereld, op zoek naar primitieve stammen om hun schoonheid en authenticiteit vast te leggen ‘Before they pass away’. Pas toen hij door die stammen werd geaccepteerd, leerde hij ook zichzelf te accepteren en gezonde relaties met anderen aan te gaan. 

Een bijzonder openhartig en ontroerend verhaal waarin hij ons meenam naar de ijsvlakten van Kamtsjatka, de oerwouden van Papoea Nieuw Guinea en de woestijn in Sudan. Daar werden hij en zijn reisgenoot overvallen door een bende kindsoldaten die uiteindelijk hun begeleidden naar de oerstam van zijn jeugddromen.

Voor de geïnteresseerden vanaf 8 juli t/m 6 augustus 2023 is Jimmy's expositie ite zien tijdens SUMMER NIGHTS bij Fabrique des Lumières

Jimmy Nelson als spreker voor je eigen event?

Kijk hier voor meer informatie over Jimmy

Speak to Inspire heeft jarenlange ervaring in het coachen en trainen van zowel professionals binnen het bedrijfsleven als sprekers tijdens events. Ben jij of ken jij iemand die graag betere presentaties wil geven, neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag hoe we kunnen helpen!