Presentatietraining en -coaching

Onze methode

Hoe zorg je ervoor dat je eruit springt tussen al die andere sprekers? Hoe maak je jouw presentatie inspirerend? De kunst is om de aandacht te grijpen, mensen te raken en hen in beweging te brengen.

Speak to Inspire bouwt speeches en presentaties op volgens de methode uit Het speechboekje van Huib Hudig. Deze methode is ontwikkeld op basis van jarenlange kennis in de speechpraktijk op het hoogste niveau in Den Haag, Londen en Washington. Zie in deze grafiek hoe zo’n voordracht verloopt, als je kijkt naar de energie van het publiek van het begin tot het eind.

grafiek feb

Onze methode werkt in 2 fases. Eerst helpen we je het verhaal op de juiste manier op te bouwen. Vervolgens trainen we je om het te presenteren met passie en in verbinding met je luisteraars.

1. INHOUD EN OPBOUW

Wat is je belangrijkste boodschap? Daar begint het allemaal mee. Van daaruit bouw je een betoog op met Waarheid en Visie, de inspiratiemomenten van je presentatie.

Daarna ga je nadenken over manieren om de aandacht te grijpen, door je publiek te verrassen. Vervolgens ga je je autoriteit neerzetten en sympathie winnen om een band te kweken met je publiek. Dan maak je een mooie afsluiting, waarbij je je boodschap herhaalt en terugverwijst naar het begin. Hieronder volgt Obama deze opbouw in zijn briljante Fired Up And Ready To Go speech.

Zo tuig je als het ware het skelet van je speech op dat je verder uitwerkt met visuals, beelden en stijlmiddelen, persoonlijke binding en creatieve verrassingen.

2. VOORDRACHT

Minstens net zo belangrijk als de inhoud is de presentatie van je speech. Dat je contact maakt met de mensen in de zaal, de juiste houding aanneemt en overtuigend spreekt. Om in je kracht te staan is net zo belangrijk dat je vanuit het juiste gevoel je verhaal vertelt.

Dit oefenen we door middel van opdrachten uit het improvisatietheater en cabaret. In een creatieve en ontspannen omgeving leren we je uit je comfort zone te treden en om te gaan met spanning en zenuwen. Zo kom je op het podium niet voor verrassingen te staan en voel je je goed en zelfverzekerd.