Speech van de maand juni

In de maand juni hadden we weer een prachtige oogst voor de Speech van de Maand. Samen met Julia Wouters (vanuit theater Desmet) en Patrick Lodiers presenteerde onze eigen Huib Hudig de top 3 bij De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Op de derde plaats stond de speech van de Deense premier Frederiksen, die tot verrassing van het parlement bekende dat ze een gedeelte van haar tekst met Chat GPT had geschreven.

Op de tweede plaats de videoboodschap van Wagnerbaas Prigozjin die met zijn masculiene en relaxede communicatie (kopje koffie in de hand) president Poetin naar de kroon steekt.

En op de eerste plaats het indrukwekkende betoog van Sandra Beckermann in de Tweede Kamer, die haar woede en verontwaardiging uitsprak over de gaswinning in Groningen. Ze maakte het verhaal persoonlijk door zich te identificeren met de Groningers 'Ons is onrecht aangedaan'. Overtuigend toonde ze aan dat de politiek keer op keer beloftes maakt, maar die steeds niet nakomt. 'Waarom stapt u niet op?' vroeg ze aan premier Rutte, die er zichtbaar ongemakkelijk bij zat.

Bekijk hier de hele uitzending terug.