Speeches schrijven

Leer zo te schrijven dat je spreker weet te raken

Training

Speeches schrijven

Toch knap, hoe ze dat doen in Amerika. Speechwriters die teksten schrijven waarmee de president zijn publiek in vervoering brengt of tot tranen roert. Je zou denken dat dat hier in Nederland niet mogelijk is. Niets is minder waar. Dit meesterschap ligt binnen jouw bereik. Ook jij kunt je publiek met woorden betoveren, áls je weet welke machinaties achter het borduurwerk spelen en hoe je zo’n verhaal in elkaar zet. 

Dat is wat je leert bij onze training Speeches schrijven.

Leer de kneepjes van het vak van onze zeer ervaren speechschrijvers, die zelf werkten op het hoogste niveau van politiek en bedrijfsleven. 

Tijdens een intensieve training van 4 dagdelen schrijf je jouw eigen speech waarmee je de aandacht grijpt, mensen raakt en inspireert. Met speelse schrijfoefeningen til je jouw speechwriting skills naar een hoger niveau. Je leert alles over speechschrijftechnieken zoals storytelling, framing en concretiseren. 

Door de persoonlijke begeleiding en feedback op je tekst verbeter je jezelf als schrijver. Zodat je voor iedere speech je boodschap scherp hebt en het publiek laat ervaren: “Ik herken dit!”, “Ik snap dit!”, “Ik wil dit!”. 

Handig om te weten

 • Deze training wordt alleen incompany gegeven. 
 • Duur is 4 dagdelen.
 • Uit te breiden met:
  - individuele coachingsessies
 • Voertaal NL.
 • Prijzen op aanvraag.

Heb je een vraag of wil je overleggen? We denken graag mee!

Wat het je oplevert

De training bestaat uit een uitgekiend programma waarin we theorie behandelen en vooral veel oefenen.  
Je leert:

 • Hoe je een pakkend en overtuigend betoog opbouwt
 • Je speech in te kleuren met aansprekende feiten en voorbeelden
 • Storytelling: de kracht en dynamiek van het vertellen van verhalen
 • De kunst van convergeren – divergeren: van detail naar het idee en van idee naar het detail
 • Het inzetten van framing: woorden die emoties oproepen
 • Oneliners verzinnen die het publiek op de banken krijgen
 • Wervend schrijven op zinsniveau
Neem contact met ons op
Ilse Michiels
Partner Marketing Manager - Bol.com

“Het ging super. Ik vond het ook gewoonweg leuk om doen. Super dank voor je hulp, ik heb er heel wat van bijgeleerd en het maakte dat ik vol vertrouwen het moment tegemoet ging en er ook gewoon plezier aan beleefd heb. En de reacties waren ook heel goed. Nogmaals ontzettend dank!”

Duncan Stutterheim
Ondernemer en oprichter ID&T

“Nu realiseer ik me hoe belangrijk voorbereiding is. Ik zou niet meer zonder kunnen.”

Marisa Hut
Senior manager VAT & Customs - Baker Tilly

“Gisteren hebben wij de pitches gehad van de eerste acht groepen. Deze waren stuk voor stuk geweldig en er zitten een aantal natuurtalenten bij! We zagen direct wat de training heeft gedaan, goede opbouw, goed in beeld, briljante voorbeelden, afbeeldingen / woorden liet men zien op papier, goede verhalen, stuk voor stuk waren ze heel leuk en goed. Men heeft door de training ook het vertrouwen gekregen om de pitch te houden, dit kwam heel duidelijk naar voren. Wij hebben trots zitten kijken naar iedere pitch!”


Jimmy Nelson
Creative Director/Photographer - Jimmy Nelson Studio

“Speak to Inspire helped me to craft a gripping story and bring it with passion.”


Senior Digital Consultant - Valtech

“De training was super goed! Ik heb er al een aantal over dit onderwerp bijgewoond bij eerdere werkgevers en deze stak er echt met kop en schouders bovenuit. Goede trainer en balans tussen theorie en praktijk/concrete tips. Het niveau qua ervaring verschilde onder de aanwezigen en ondanks dat denk ik dat iedereen hier wel wat uit gehaald heeft. Een hele dag training is altijd lastig om leuk/engaged te houden maar dat deed de trainer erg goed.” 

Lillian Bennink
Associate adviseur - IvCB

Verrassende training, bijzondere combinatie en waardevolle tips!

Asja Roelofs
Regiomanager - Olympia

"Ik heb net al het geleerde geprobeerd toe te passen bij een klantpresentatie. De collega die aansloot, was helemaal onder de indruk. Die belde mij op om te vertellen dat hij het een supergave presentatie vond. Klant bleef geboeid en hebben wij kunnen overtuigen van de kernboodschap en concrete afspraken gemaakt om verder mee aan de slag te gaan."


Martijn van Weede
Sales & Marketing manager - Dearbytes

Geweldig leuke dag gehad. Door korte oefeningen leer je erg veel over je eigen houding tijdens presentaties en hoe je bij anderen overkomt. Resultaat is dat we ons bewuster zijn van onze eigen non-verbale signalen, dat we beter voorbereid presenteren en ook meer zelfvertrouwen hebben om het vooral te doen en te durven.


Tjebbe Hoogcarspel
Business Controller - Global media

“De coaching heeft me heel veel gedaan. Ik heb dit echt als ontzettend leuk, leerzaam en inspirerend ervaren! De samenwerking met Huib was meer dan top en hier echt veel aan gehad en ook zeker plezier aan beleefd. De perfecte keuze dus voor mij.”

Martijn Boerma
CEO - Rhosonics Analytical B.V.

“Mijn collega's en ik hadden ons verhaal helemaal omgegooid naar aanleiding van onze training, en ik moet zeggen dat het verschil enorm was! Weinig tekst, ondersteunend beeldmateriaal en veel meer interactie met het publiek. Super leuk om te zien!”

Vivienne van Eijkelenborg
CEO - Difrax

“Nu weet ik hoe je de boodschap nog krachtiger kunt overbrengen door je verhaal echt persoonlijk te maken.”

Digital Marketing Consultant - Valtech

“The training last week was really nice. I feel like the size of the group was perfect. The coach was really engaging and pushed people out of their comfort zones which was good. Overall, it was also a really nice team building experience.”


Vanessa Henneman
Oprichter en Talent Manager - Henneman Agency

“Leuk en heel leerzaam om te werken aan je verhaal én je presentatie. Kan het van harte aanbevelen.”


Martijn Boerma
CEO - Rhosonics Analytical B.V.

“Emilie en Maurits hebben het naar mijn idee uitstekend gedaan- iedereen heeft op zijn of haar niveau grote stappen kunnen zetten in het verbeteren van presentatie-skills en/of de opbouw van een verhaal. Ik ben er zelf ook erg over te spreken! Dus wat mij betreft zijn de verwachtingen zeker ingelost!”


Mikkel Hofstee
CEO - Lifeguard

“Een aanrader voor iedereen die wel eens in het openbaar moet spreken.”

Menno Nuijten
Associate - Logex

“Bedankt voor de drie leuke, inspirerende en interessante sessies met de groep! Ik heb er veel van opgestoken en neem dit zeker mee in mijn toekomstige werk.”


Charles Pallandt
Head of Sales UK - Incision

“De speechworkshop wat een groot succes. Learning by doing en erg vermakelijk.”


Saskia Portegies
Trainer/coach/docent - Energize your life

“Bij de training Inspirerend Presenteren gaat het over zoveel meer dan alleen de inhoud van je verhaal: je lichaamshouding, de manier waarop je contact maakt, je vermogen om bij jezelf te blijven onder druk, je ademhaling, je kwelgeesten, je mindset... Werkelijk alles komt voorbij! Heel waardevol als je krachtig en vanuit rust je verhaal wil leren vertellen. Alice en Rutger, dank jullie wel! Jullie zijn toppers!”


Director Commercial Strategy - Valtech

“Ik vond het een prima training, waarvan ik veel opgestoken heb. Goede opbouw, goede interactie, goede oefeningen en een goede coach.”


Liesbeth Zegveld
Advocaat - Prakken d’Oliveira

“Door de coachings heb ik een inspirerend verhaal kunnen vertellen wat echt aankomt.”


Gus Neleman
Managing Director - Kip Holding GmbH & Co.

“Speak to Inspire multiplies your talent.”

Rudolf van Olden
Medisch directeur - GlaxoSmithKline

“Met Speak to Inspire krijg ik inspiratie om te spreken!”

Edith Bosch
Oud-judoka

“Houdt het scherp, licht en leerzaam.”

Marisa Garau
Schrijfster

“Ik kan nu al zeggen dat Speech in A Day voor mij A Life Defining Day is geworden.”

Don Ritzen
Oprichter Rockstart

“The session enabled me to speak more powerfully on stage, and use my voice and body.”

Wouter Ligtenberg
Senior Engineering Manager - ING Bank

“Super bedankt voor alle hulp bij de presentatie. Ik spreek al jaren op evenementen en had nooit gedacht dat er nog zoveel meer achter zat waar ik aan kon denken en wat ik kon verbeteren. Het heeft geleid tot een super presentatie die de mensen bereikt heeft.”

René Vermeulen
Relatiemanager Strategie en Omgeving - RDW

“De stemcoaching was geweldig! Aangeleerde technieken zijn blijvend bruikbaar. De veilige leeromgeving maakte de coaching tot een topproduct.”

Wij geven training & coaching aan