Presentatietraining en -coaching

Terug

Interview met trainer Milou Dijkman

Milounieuw (2)

Wat is jouw favoriete speech?
“Barack Obama’s ‘Fired up and ready to go’ speech uit 2008 blijft een van mijn favorieten. Een speech met heel veel momentum en energie, die een keerpunt zou vormen in zijn campagne voor het presidentschap. We gebruiken deze speech ook vaak in trainingen, omdat Obama hier als geen ander laat zien wat de kracht van een persoonlijk verhaal is in een speech.”

Wat vind je belangrijk als speech- en presentatiecoach?
“De opbouw van een speech of presentatie is heel belangrijk. Vaak wordt dit onderschat, is er bijvoorbeeld nog niet nagedacht over wat nou eigenlijk de kernboodschap van het verhaal is; die ene zin die je publiek moet onthouden. Als speech- en presentatiecoach help ik sprekers om een goed opgebouwd verhaal te maken met een heldere boodschap. Daarnaast zie ik het als mijn taak om mensen bewust te maken van hun eigen spreekstijl, en ze vanuit die basis te trainen om ook zo voor een groep te gaan staan.”

Wanneer beschouw je een training als geslaagd?
“Als de klant in kwestie na afloop van de training zelf een duidelijk beeld heeft van wat hij wil meegeven aan zijn publiek en waarom, en niet kan wachten om dit vol vertrouwen en met passie te presenteren.”

Wat spreekt je aan in het geven van trainingen?
“Ik vind het heel bijzonder om steeds weer de verbinding aan gaan met een nieuwe klant of groep, en hun verhalen te horen. Dat ik hen vervolgens mag helpen om van die verhalen een inspirerende speech of presentatie te maken, is de uitdaging waar ik het voor doe.”

Waarom Speak to Inspire?
“Ik geloof in de formule van Speak to Inspire, waarbij er heel gedegen wordt gewerkt aan de inhoud en opbouw van een speech of presentatie, en vervolgens aan de voordracht van het verhaal. De methode die we gebruiken om een verhaal goed op te bouwen is inmiddels echt beproefd en wordt door veel van onze klanten als ‘eye-opener’ beschouwd. Vooral omdat ze daarbij leren hoe ze met de structuur van hun speech of presentatie de energie van hun publiek kunnen managen.”

IMG_1537