Presentatietraining en -coaching

Terug

Hoe houd jij de beste TED-talk?

Hoe houd jij de beste TED-talk?

Sinds het succes van TEDx organiseren steeds meer bedrijven bijeenkomsten met meerdere sprekers. Maar wat maakt de ene TED-talk beter dan de andere? Speak to Inspire trainde sprekers voor o.a. TED Global, TEDxAmsterdam, Haarlem en Nijmegen en leerde waardevolle lessen:

1. Zorg dat je een uniek idee hebt. TED-talks zijn korte, toegankelijke presentaties waarmee je je publiek inspireert. Zorg dat je een uniek idee hebt dat je over kunt brengen naar de zaal.
2. Oefen je Engels! Veel Nederlandse sprekers gaan de mist in omdat ze de taal niet beheersen. Niet iedereen is al vloeiend in de taal, maar oefenen helpt een hele hoop!
3. Vertel alsof je onder vrienden bent en gebruik humor. Met een persoonlijke benadering houd je het publiek geïnteresseerd. Kijk bijvoorbeeld naar sir Ken Robinson. Hij houdt een, zeer interessant!, verhaal alsof hij op een feestje met vrienden is. Door de grapjes tussendoor blijf je aandachtig luisteren. Daarnaast lijkt het een heel sympathieke man.
4. Deel persoonlijke ervaringen. Wanneer je persoonlijke ervaringen deelt wordt je speech interessanter. Het laten zien van je kwetsbare kant maakt je sympathiek en geloofwaardig. Kijk maar naar de TED-talk van Brené Brown. 

5. Zorg dat je iets onvergetelijks doet.

Wil je meer weten over de perfecte TED-talk en hoe je dat moet doen? Bekijk dan onze Training Presenteren als een TED-talk!

Laat een reactie achter