Presentatietraining en -coaching

Storytelling: word een meesterverteller

Aanmelden Deze training incompany

Training Storytelling

In de afgelopen jaren is, ook in het bedrijfsleven en politiek, steeds meer aandacht voor storytelling. Daar is een goede reden voor. Uit onderzoek blijkt dat het vertellen van een verhaal de meest effectieve manier is om je boodschap over te brengen. Door het  oproepen van emoties kun je sympathie winnen en mensen beïnvloeden. Daarom leren steeds meer managers en medewerkers een verhaal te vertellen in plaats van feiten uit te storten over het publiek.

Dan moet je je verhaal natuurlijk wel góed vertellen, en dat is wat je kunt leren bij onze training “Storytelling: word een meesterverteller”. Tijdens deze training van 1 dag leer je hoe een verhaal werkt, en hoe je hier kleuring en diepere lagen aan kunt geven, zodat je mensen raakt en emoties oproept. Het resultaat? Je wordt een verteller die mensen zal boeien en inspireren!

Kijk hier voor meer informatie & naar de ervaring van enkele deelnemers van de workshop Storytelling, welke wij voor 50 leidinggevenden van de ABN AMRO hebben verzorgd.

Hoe ziet de training Storytelling eruit?

Deze training duurt 1 dag met een groep van maximaal 10 deelnemers. Je leert onder andere het volgende:

  • De achterliggende structuur van verhalen, in het bijzonder van the Hero’s Journey van Joseph Campbell.
  • Je verhaal spannend te maken door gebruik te maken van de verschillende fases van een spanningsboog.
  • Persoonlijk maken van je verhaal – drijfveren, verlangens en persoonlijke ervaringen.
  • De juiste dosering: dramatiseren en emoties oproepen.
  • De kunst van convergeren – divergeren. Door het schetsen van details en beelden neem je je publiek mee naar een andere wereld.
  • Contact maken met het publiek door van hart tot hart te spreken.
  • Tot slot is ook je fysieke voordracht een kunst: hoe sta je, hoe spreek je, hoe gebruik je gebaren om je verhaal optimaal te ondersteunen.

 Voor wie is de presentatietraining bedoeld?

De training ‘Storytelling: word een meesterverteller’ is geschikt voor iedereen die door het vertellen van verhalen maximale impact wil maken, bij gesprekken en presentaties, in de zakelijke of privésfeer, voor een klein en groot publiek.

Duur:
09:00 tot 17.00
Kosten:
€ 895,- excl. btw
Locatie:
In de regio Amsterdam

Aanmelden