Presentatietraining en -coaching

Storytelling: word een meesterverteller

Deze training incompany

Training Storytelling

Sinds mensenheugenis vertellen we verhalen. Om elkaar te waarschuwen, vermaken, groepsgevoel te kweken. Vandaag noemen we dit storytelling. Een buzz-woord, maar de functie en kracht zijn onveranderd. Sterker, onderzoek na onderzoek laat zien dat verhalen meer effect hebben dan droge feiten. Dat beeldende taal beter blijft hangen. Dat we alleen door emoties op te roepen kunnen verbinden, raken en mensen in beweging kunnen krijgen.

Maar dan moet je wel de juiste snaar weten te raken. Hoe doe je dat? Waarom werkt het ene verhaal wel en het andere niet? Wat gebeurt er in je brein? En hoe kun je jouw eigen verhalen maken en optimaal inzetten? Deze en meer vragen beantwoorden we tijdens de training Storytelling: word een meesterverteller!

Met The Hero’s Journey van Joseph Campbell als uitgangspunt vind je jouw persoonlijke en zakelijke verhalen, geef je die vorm en betekenis. Je leert hoe je hier kleuring en diepere lagen aan kunt geven, zodat je die juiste snaar weet te raken. Het resultaat? Je wordt een verteller die mensen zal boeien en inspireren!

Wat leer je?

  • Wat er gebeurt in ons brein wanneer we verhalen horen
  • Waarom het ene verhaal werkt en het andere niet
  • The Hero’s Journey en de betekenis van de verschillende fase
  • Hoe je je eigen verhalen vindt, maakt en betekenis geeft
  • Hoe je verhalen inzet om doelen te bereiken
  • Beelden beschrijven en emoties oproepen

Deze training duurt 1 dag met een groep van maximaal 10 deelnemers.

Voor wie is de presentatietraining bedoeld?

De training ‘Storytelling: word een meesterverteller’ is geschikt voor iedereen die door het vertellen van verhalen maximale impact wil maken, bij gesprekken en presentaties, in de zakelijke of privésfeer, voor een klein en groot publiek.

Deze training is alleen in company in te plannen. Hierbij kunnen we de training afstemmen op de behoefte van de deelnemers of organisatie.

Duur:
09:00 tot 17.00
Kosten:
€ 895,- excl. btw
Locatie:
In de regio Amsterdam

Ik heb interesse