Presentatietraining en -coaching

Training Inspirerend Presenteren: de Verdieping

Deze training incompany

Wat maakt het verschil tussen een gewone en een inspirerende spreker? De laatste weet mensen te raken en een gevoel van verwondering op te roepen. Dat doet hij door zijn verhaal persoonlijk te maken en verbinding aan te gaan met de mensen in de zaal. Om dat te kunnen, moet je jezelf kennen en de juiste snaar weten te raken bij je publiek.

In onze training Inspirerend Presenteren (voorheen Speech in a Day) leer(de) je de fundamenten van spreken in het openbaar. De Verdiepingstraining is bedoeld voor mensen die zich verder willen ontwikkelen in het geven van presentaties. Door je bewust te worden van je eigen gedrag tijdens het presenteren en door optimale verbinding te maken met je publiek. Zo word je een spreker die kan meedoen op het hoogste niveau.

Tijdens de Verdiepingstraining gaan we in op de aspecten: wie ben jij als spreker, wie is jouw publiek en hoe kun je ze raken?

KEN JEZELF ALS SPREKER

Mensen ontwikkelen ergens in hun leven Patronen: strategieën om succesvol te leven. Deze zijn erg behulpzaam in onze jonge jaren, maar kunnen later in het leven tegen ons gaan werken. Bijvoorbeeld bij het geven van een presentatie, een situatie die per definitie spanning met zich meebrengt. Het publiek heeft behoefte aan leiderschap, authenticiteit en verbinding. In deze situatie kan je Patroon zich tegen je keren.

Wanneer je je bewust bent van de werking van je Patronen, kun je jezelf blijven en werkelijk de verbinding aangaan met je publiek.

KEN JE PUBLIEK

Presenteren is geen one way street. Het is een tweegesprek met de mensen in de zaal. Maar wie zijn dat eigenlijk? Wat zijn hun verlangens en behoeftes? Door je hiervan bewust te worden kun je een optimale aansluiting maken, ook met een publiek dat jou minder goed gezind is.

Tijdens de inleiding van je presentatie definieer je de relatie met je publiek. Door je autoriteit neer te zetten, stel je mensen gerust: bij jou zijn ze veilig. Door sympathie te winnen, leg je de bodem voor een gezonde verstandhouding, zodat mensen open staan voor je argumenten en met je mee willen gaan.

WAT LEER JE?

Tijdens de training leer je jezelf als spreker kennen en inzicht te krijgen in je publiek.

Op hoofdlijnen komen tijdens deze dag de volgende inzichten en vaardigheden aan bod.

  • Hoe je jouw presentatie op een pakkende manier opent, zodat je publiek nieuwsgierig raakt naar jou en wat je te vertellen hebt.
  • Je publiek analyseren en inzicht krijgen in hun sentiment en behoeftes.
  • Autoriteit en sympathie opwekken bij je publiek.
  • Welke vijf archetypische Patronen er zijn, hoe die zich manifesteren wanneer je voor de groep gaat staan.
  • Wat het effect hiervan is op je publiek, dat behoefte heeft aan authenticiteit, leiderschap en verbinding.
  • Hoe je vanuit het bewustzijn van jouw Patroon, een presentatie geeft die optimaal aankomt.

Deze training is alleen in company in te plannen. Hierbij kunnen we de training verder afstemmen op de behoefte van de deelnemers of organisatie.

Duur:
9.15u tot 17.00u
Kosten:
E. 895,- pp excl. BTW
Locatie:
Regio Amsterdam

Ik heb interesse